‘Crank’ (2006) | Žuti titl

‘Crank’ (2006)

Vozi, miško!
Vozi, miško!

Adrenalin!

Najkul film 2006., ali možda i u posljednjih desetak godina, spomenik Grand Theft Auto generaciji, bezobrazno zabavni cirkus i brutalno doslovno shvaćanje pojma non stop action – 'Crank' je sve što jedan moderni, nekontrolirani, nabrijani, akcijom nabijeni i humorom okupani stajliš film treba imati. I više od toga!

Nisam se uz film sa Jasonom Stathamom toliko zabavio još od nastavka 'Transportera', koji nudi sličan recept krajnjeg ludila, samo se više oslanjajući na besramno zabavne osamdesete. No, Jason i ovdje ima istu ulogu na razini modernog real life superheroja, akcijskog junaka kao izišlog iz video igrice, nazvanog Chev Chelios (naprosto sjajno!), plaćenog ubojice kojem gangsteri ubrizgaju zajeban otrov – onog trena kada mu srce počne slabije kucati, tj. kada mu u organizmu pofali adrenalina, on pada u laganu komu i umire. Kako preživjeti? Tako što će svoje uzbuđenje konstantno držati na visini, povevši na nevjerojatnu vožnju i gledatelje.

Uz sve to, unutra je i Dwight Yoakam, kao i jedini završni obračun u koji glavni junak ulazi urokan ko deva. Suludo, krvavo, seksi i jednostavno genijalno, genijalno, genijalno!

(A nisam ni spomenuo da ima najbolji kraj, ono, ikad)

Need a hand?
Need a hand?
Ma kakav snowboard, ovo je adrenalin!
Ma kakav snowboard, ovo je adrenalin!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: