‘Cutie Honey’ (2004.) | Žuti titl

‘Cutie Honey’ (2004.)

ImageDa ljudi ne kažu kako nikada ne pišemo o filmovima za djecu, evo jednog. Iako, ‘Cutie Honey’ će s guštom odgledati i odrasli, baš kao i anime serijal po kojem je ovo ludilo napravljeno (a koji je bio skidan s TV-a zbog ‘nepoćudnog sadržaja’). I to ne samo zbog toga što je glavna junakinja Savršena Žena koja se isteže u donjem rublju!


Režiser Anno Hideaki, koji se proslavio animom ‘Evengelion’, a zatim i odličnim filmovima ‘Love And Pop’ (1998.) i ‘Ritual’ (2002.), dao je svoju verziju priče o lijepoj curi koja se bori protiv zla, u ovom slučaju tajnog društva Panterova kandža (zvuči kao epizoda Zagora!).


Go Nagai, autor anime izvornika iz 1973., manga i anime majstor (‘Kekko Kamen’, ‘Devilman’, ‘Mazinger Z’…), sa serijalom ‘Cutie Honey’ stvorio je popularan žanr ‘Henshin Bishoujo Action’, što bi značilo ‘Lijepe transformirajuće djevojke’, a filmska adaptacija savršeno nastavlja tamo gdje staje animacija – ‘Cutie Honey’ jedan je od primjera savršeno oživljenog crtića, koji tehnike i ludost anime kombinira sa tzv. ‘pravim filmom’, naravno uz devedesetpostotnu pomoć odličnog, stylish CGI-ja. Velika preporuka!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: