‘Damnation Alley’ (1977) | Žuti titl

‘Damnation Alley’ (1977)

ImageJan-Michael Vincent u post-apokaliptičnoj Americi!

Koliko li se u sedamdesetima i osamdesetima samo nasnimalo filmova o nuklearnim paranojama, bilo onih o atomskim bombama koje prijete ili onih o posljedicama devastirajućeg napada. ‘Damnation Alley’ jedan je od potonjih, pravi primjer niskobudžetnog postapokaliptičnog cirkusa za djecu, mladež & starež, adaptacija romana Rogera Zelaznyja (mrzio je filmsku verziju) nastalog na temelju Rogerove popularne SF priče.

U njemu, nakon okončanja trećeg svjetskog rata, nekolicina vojnika, plus jedna djevojka i dječak, s posebno dizajniranim vojnim terencem (Landmaster) kreću u potragu za ljudskim životom u opustošenoj Americi, gdje vladaju mutantoliki oblici faune i nimalo dražesne vremenske prilike.

Tu su vizualno jako lijepe snimke atomskih eksplozija i radioaktivnih oblaka (ne znam je li to zbog razlivene VHS boje, ali u svakom slučaju zakon izgleda!), kao i mnoštvo prepreka koje se našim junacima nađu na putu, od hrpe podivljalih malih tornada i divovskih ljubičastih škorpiona do žohara-kanibala koji napadaju u milijunskim ‘krdima’ i bande napaljenih sajko-redneka.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj