‘Dangan Runner’ (1996.) | Žuti titl

‘Dangan Runner’ (1996.)

ImageZanimljivo je to koliko je Sabu zapravo redatelj s prepoznatljivim rukopisom – ako ste pogledali reprezentativan broj njegovih filmova, i sami znate koliko je opsjednut koincidencijom, bijegom, potjerom i potragom. ‘Dangan Runner’, film koji je odradio dobar dio onoga što je dvije godine kasnije puno bolje prodao ‘Run Lola Run’, donosi vrlo jednostavnu, a opet totalno kontrolirano-kaotičnu priču o luzeru kojem bavljenje kriminalom ne polazi za rukom, jakuzi kojem bavljenje kriminalom nije jedini životni san i rock zvijezdi koja se zapravo želi baviti heroinom.
Tu su negdje i suprostavljene gangsterske obitelji i debilni policajci, jedan izgubljeni gan te nekoliko sati trčanja. Ne znam što bih vam više rekao, osim uputio da se uvjerite sami koliko je konačan rezultat, baš kao i ‘Hard Luck Hero’ ili ‘Postman Blues’ (i daleko više nego ‘Unlucky Monkey’) majstorski posloženo, zabavno, pametno i duhovito djelce. Kondicija je zajebana stvar.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: