‘Dead Sushi’ (2012) | Žuti titl

‘Dead Sushi’ (2012)

Tradicionalna japanska kupelj

Tradicionalna japanska kupelj

Surova riba.

Zli sushi koji grize ljude te ih pretvara u zombije koji povraćaju rižu – hajde konačno da je netko složio i ovu premisu te hvala Odinu što se realizacije iste uhvatio Noboru Iguchi, koji je novim koktelom kung-fu komedije, horora i nansensu pretjerivanja ponovo podsjetio na to zašto je pravo malo nacionalno blago suvremenog B-filmskog Japana.

‘Dead Sushi’ s mikro-budžetom radi čuda – držeći se podalje gorea u laganom zagrijavanju, u drugoj polovini posve pusti kočnicu pa kombinira jeftina špricanja s CGI-jem, pokušavajući ispričati priču o preživljavanju gastronomske katastrofe, sudbinama živopisnih anti-junaka zarobljenih u vrtlogu sushija koji ispaljuju kiselinu i razmnožavaju se seksom. A u ubojito se oružje pretvaraju nakon što ih skitnica u osvetničkoj misiji oživi uz pomoć predatorske super-lignje.

Mala škola znanosti izrade i jedenja sirove ribe s rižom, kombinirana sa sisama, potocima krvi, nunčakama od sushija i čovjekom-tunom koji vitla sjekirom.

Heeeere's tuna!

Heeeere’s tuna!

Osmjeh zadovoljstva

Osmjeh zadovoljstva

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*