‘Delta Force 2′ (1990.) | Žuti titl

‘Delta Force 2′ (1990.)

Zapovjednik trenira svoju Delta jedinicuDa, da, DA, to je taj grand entrance – dobrodušni republikanac, Tekšaki Rendžer i kralj šake&uzija klopa u kineskom restoranu, u kojem su, eto, skinheadi (koji, btw, izgledaju kao loše izdizajnirani punkeri) odlučili tlačiti simaptičnog vlasnika. Ni pet, ni šest (a bogami ni sedam, ni osam) i naš dragocjeni Chuck Norris odlaže svoje štapiće, ustaje sa stola (ona: ne bi li mu trebali pomoći? prijatelj: Pa samo su ih trojica) i bumtras! – sve ih sruši u trenu. I još se na kraju – zar ste sumnjali? – našali.

Ah ta mladost – ‘Delta Force 2′, dakle, sjajni nastavak kultnog klasika s Chuckom Norrisom, ovog puta u borbi protiv cijele vojske kolumbijskog narkokartela, predvođenog nezaboravnim Billyjem Dragom, koji glumi jednako nezaboravnog drug lorda zvanog Ramon Cota.

Osim radnje, dijaloga, glume i dirljivih klišeja koji život znače, nevjerojatan je i sâm politički element, tj. činjenica da je cijeli film zaporavo još jedna turbopatriotska 80′s propaganda koja veliča Bushevu administraciju, samog predsjednika i vojne intervencije po tuđim državama, ismijavajući se istodobno s njihovim bijednim pokušajem makar i verbalnog otpora.

Sve to u paketu sa šorama, ekplozijama, egzekucijama, drogom, plinskim komorama, pobunjenim seljanima i jednim ultrairitantnim zapovjednikom. I tragičnom činjenicom da je na snimanju poginulo čak pet (!) članova ekipe!

Ramon Cota, strah i trepet cijelog svijetaAl' Chuck ga se ne boji!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: