‘Direct Action’ (2004.) | Žuti titl

‘Direct Action’ (2004.)

Najebo si, sinko!

Najebo si, sinko!

Akcić s Dolphom Lundgrenom iz 2004.! Jedan od četiri iz te godine! Konačno da sam se dočepao nečeg novijeg, tj. nakon čitave poplave sjajnih i groznih novih avantura Stevena Seagala (koji je u međuvremenu naštancao još toga pa treba nastaviti s potragom…), ajde neka se u mome plejeru zavrti i pokoja informacija o tome kako danas šljaka još jedna ostarjela ikona. I bogami jest ostarjela! Iako i dalje u formi, zbog popriličnog gubitka kilograma, djelomičnog smanjenja mišićne mase i tereta bora koje donose godine, Dolph Lundgren izgleda kao faking zombi! Zar je to isti onaj čovjek koji je nekoć ševio Grace Jones i vlažio curice od Zagreba do Vladivostoka? Jel’ to isti onaj He-Man koji smo htjeli biti kao klinci?

Istina, high kick mu nije zahrđao, ali da ga je barem prakticirao u nešto zabavnijem filmu. ‘Direct Action’ nije daleko od klasične forme savršeno klišejiziranog B-akcića, ali fali mu ludila kakvo sa sobom donosi, primjerice, njegov genijalni ‘Blackjack’ iz 1998. (dobro, to je ipak režirao John Woo, ali svejedno…). Dolph je, uglavnom, mladi, cool, ali i nepobjedivi i nadasve pošteni policajac koji se bori protiv korupcije u svojoj jedinici. Nevješta seksi partnerica, velike sise, afganistanske kurve, hip hop glazba… Potencijal je tu, ali konačan rezultat je ipak samo za hard core fanove.

Ratatatat!

Ratatatat!

Tatararatarata!

Tatararatarata!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj