‘Dog Bite Dog’ (2006) | Žuti titl

‘Dog Bite Dog’ (2006)

Smrt

Smrt

Sva živa bića žive na račun drugih živih bića…

Svake sezone Hong Kong nam isporuči nešto o čemu svi (s razlogom) govore – od ‘Infernal Affairs’ preko ‘Mongkoka’ pa sve do ‘SPL’ i ‘Electiona’.

Ovogodišnja karta za pobjedu i jedan od osnovnih aduta beskompromisne kinematografije koja i dalje pokazuje koliko ima snage, hrabrosti, talenta i volje udarati tamo gdje želi, bez imalo podilaženja zakonitostima na koje su navikli gutači Hollywooda, zove se ‘Dog Bite Dog’ i da – kad vam ljudi kažu da je riječ o hard hitting noireu, onda to i misle. U svakom smislu tih riječi.

‘Dog Bite Dog’ grize i udara ravno u zube već u prvih petnaestak minuta, pokazujući svu razuzdanost emocija, ali i briljantnu vizualnu snagu. Gotovo pa da možete osjetiti depresiju, prljavštinu i sumrak ljudskosti, kojima se film s lakoćom bavi, a da pri tome biva i zabavna akcija i opaka, sumorna kriminalistička drama.

Priča je to o mladom kambodžanskom ubojici koji dolazi obaviti zadatak u Hong Kong, jednoj djevojci koju siluje otac i hrpetini beskrupuloznih policajaca. Takva kombinacija mora rezultirati ekstremnim nasiljem, u kojem na kraju balade nema ni čistih pozitivaca ni čistih negativaca. A sve s odličnom dozom režanja i laveži bijesnih pasa u scenama okrutnog, hiperrealističnog mlaćenja.

Jedan od ponajboljih film… Dovraga, ove godine su stvarno nasnimali dobrih stvari!

Ljubav

Ljubav
Nihilizam

Nihilizam

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj