‘Drive’ (2003.) | Žuti titl

‘Drive’ (2003.)

ImageKako smo krenuli, još će cijeli Sabuov opus biti predstavljen na ovim stranicama. No dobro, u očekivanju njegovog novog hvaljenog filma ‘Dead Run’, nekad najbolja nova nada, a sada već stara iskusnjara japanske kinematografije prije tri godine iskipala je ovaj genijalan film, sa svim prepoznatljivim elementima autorova potpisa: koincidencijom, potjerom, bijegom, sudbinom, humorom i emotivkom.


Bože, što se ovdje sve događa – glavnom junaku, uredskom službeniku koji pati od migrene, skupina maskiranih gangstera upada u automobil, nakon čega počinje show koji s lakoćom skače s neizmjerno duhovitog na egzistencijalističku dramu, a koji uključuje pljačku banke, budizam na punk koncertu, lopova sa zaglavljenom rukom u zemlji, odličan fajt katanama, zombije, duhove vojnika i samuraja koji počini harakiri te jedno slučajno zabadanje kemijske olovke u vrat. I usputno pronalaženje smisla u životu.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: