‘Election’ (2005.) | Žuti titl

‘Election’ (2005.)

ImageIzbori su zanimljivo vrijeme za sve pa tako i Trijade. Johnny To se u svom do sada najozbiljnijem i najboljem filmu pozabavio trenutkom kada trijade biraju novog vođu, ali za razliku od mnogih izbora prije, ovog se puta ne žele svi složiti s izglasanom odlukom. Policija surađuje sa šefovima bandi jer, kako kaže glavni murijak, trijade se ne mogu istrijebiti, ali se zato može stati na kraj nepotrebnom i krvavom uznemiravanju statusa quo…

Hong Kong se definitivno vratio – ovo je već drugi prošlogodišnji masterpis u kojem glumi Simon Yam, no ‘Election’ je opet drugačija priča od ‘Sha Po Lang , bez kung fua i puno akcije, a s potpunom posvetom žanru gangsterske drame (s naglaskom na dramu). Ali daleko od toga da se ovdje samo sjedi i priča – tu su gangster koji jede keramičku žlicu kad ga isprovociraju, iznimno brutalna smaknuća, djevojka s velikim sisama koja skače gore dolje na zahtijev i bijeg s mačem zarezanim u rame.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj