‘Exiled’ (2006) | Žuti titl

‘Exiled’ (2006)

Složna braća
Složna braća

Ups – Johnnie To did it again!

Znate onaj filing koji ste imali nakon gledanja oba 'Electiona', toliko oduševljeni što ste upravo pogledali jedan od ponajboljih trijadskih filmova svih vremena da ste htjeli izići na balkon i povući cijeli svijet za kragnu da ga odmah pogleda? Pripremite se na reprizu osjećaja. Johnnie To, čovjek koji kenja remek-djela brzinom svjetlosti, snimio je jedan od ponajboljih 'westerna' ikad, gangstersku komadinu sa svim prepoznatljivim elementima HK produkcije, samo na svoj moderni, stajliš način, s dramom, pucačinom i likovima kakve samo on zna potrpati u istu minutažu.

'Exiled' je, dakle, još jedan masterpis iz radionice trenutno najvažnijeg redatelja u Hong Kongu, još jedan nihilistički noir krimić pogonjen testosteronom, s impresivnom režijom i plejadom glumačkih ikona (od neizbježnog Simona Yama do jednako legendarnog Anthonyja Wonga), koji je najavljivan kao nastavak Johnnieva klasika 'The Mission', iako to u osnovi nije. Tvrd, beskompromisan, krvav (najbolje fontane CGI krvi, ono, ikad), melankoličan, zabavan, duhovit… Znate već kako to ide kada nizanju epiteta nema kraja.

Prava poslastica za one koji ne pristaju na niskokalorične varijante iz druge ruke. Ostali mogu nastaviti svršavati na zadnjeg Scorsesea…

Simo, legendo!
Simo, legendo!
Mrak, mrak i samo mrak
Mrak, mrak i samo mrak

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj