‘Fanboys’ (2008) | Žuti titl

‘Fanboys’ (2008)

Prepoznajete li Setha Rogena?
Prepoznajete li Setha Rogena?

They were siblings, you bastard!

Kad film u samom startu dostavi jednu od najboljih filmskih svađa svih vremena, znate da je pred vama posebno iskustvo – pravi, stopostotni gikovski spomenik, upakiran u priču o 'Star Wars' fanaticima, ali je istodobno i puno više od toga, prava oda popkulturnom eskapizmu koji svi toliko volimo.

'Fanboys' je priča o četvorici prijatelja (točnije, 3+1 – trojica zagriženih gikovčina i jedan koji pokušava 'odrasti', sve dok ne shvati da to nema nikakvog smisla + još i Kristen Bell u drugoj polovini), 'Star Wars' fanatika koji dane provode slušajući Rush i boreći se protiv vječnih neprijatelja Trekkieja. Kad odluče sjesti u svoj Nerdmobile i krenu na put od Ohija do Lucasovog imanja ukrasti kopiju 'The Phantom Menace' prije premijere, bace se u avanturu života i donose nam road movie prekrcan ljudima koje toliko jako volimo – Seth Rogen u nekoliko briljantnih uloga (prije svega debelog Trekkieja i brkatog pimpa), Danny Trejo kao šaman kojeg upoznaju u bajkerskom gay baru, Billy Dee Williams kao sudac, Carrie Fisher kao doktorica i ubojiti William Shatner kao… pa, William Shatner, vlasnik tajnih nacrta Skywalker Rancha. Kevin Smith i Jay su isto unutra.

Uz sve to, ima i najbolji kraj ikad.

Fanboys i fangirl
Fanboys i fangirl
Raj
Raj

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj