‘Feast 3: The Happy Finish’ | Žuti titl

‘Feast 3: The Happy Finish’

Hamlet
Hamlet

Završetak trilogije – najkrvaviji i najluđi do sada!

Neki su gledatelji shvatili, a neki baš i ne – ali John Gulager zna što radi. Prvi je dio snimio kao klasičnu horor komediju koju smo svi voljeli i još uvijek volimo. No onda se negdje putem toliko zaljubio u grindouse naslijeđe svoje zemlje da je nastavak očito koncipirao kao dva odvojena filma koji funkcioniraju kao jedna cjelina od dva i pol sata; dakle, kao dvije odvojene, ali zapravo kontinuirane posvete eksploatacijskom filmu sedamdesetih.

U drugom dijelu, bile su to klasični, odlično isfurani motivi lezbijskih toples bajkerica, meksičkih wrestling-patuljaka, mizoginije, neograničenog iživljavanja i ultimativno uvredljivog gorea u američkoj provinciji – ovog puta, u završnici sage o čudnim i zlim stvorenjima koja masakriraju homo sapiense, grindhouse poetika ide dalje i sumira se u jednoj riječi: još gorefesta! Ponekad čak u tromaidnom modu, recimo, kad predatoliki monstrum poždere odrezanu glavu i onda ju u krupnom planu zumiranom na šupak cijelu isere na asfalt! A to se dogodi u prvih pet minuta filma!

Neopisivi masakr
Neopisivi masakr
Tu smo negdje stali...
Tu smo negdje stali…

'Feast 3' je čista gore zabava, koja nastavlja tamo gdje je drugi dio stao – dolazak tajanstvenog redneka u vojnom džipu nakratko mijenja situaciju u smjeru pogodnijem za ljude, ali neke stvari se srećom ipak ne mijenjaju pa i dalje dobivamo sedamdesetak minuta krvi, crijeva, mesa, humora, ultranasilja, golih sisa i dobrih guzica te jednu scenu u kojoj se čiča usere od batina, dok drugi komentiraju: you literally beat the shit out of him! Jean-Claude Segal s oštricama na rukama jedna je od prinova galeriji likova, kao i Prorok sa slušnim aparatom, sposoban donekle kontrolirati ponašanje monstruma.

U prošlom je dijelu bila nagrađena scena ubojstva male bebe, a ovdje imamo scenu u kojoj čudovište naguzi čovjeka i napravi mu bebu, dok nas dalje šokiraju prizori sajko djevojke namočene u monster-rigotinu, a koja dane provodi trljajući si lice odrezanim penisom u kanalizaciji, ili pak nevjerojatno masakriranje koje slijedi odmah nakon susreta s njom – ukratko, novo pomicanje granica u gore horor zajebanciji. Tko normalan to ne bi cijenio? 🙂

Kurcem u čelo!
Kurcem u čelo!
Nakon apsolutno briljantnog finala...
Nakon apsolutno briljantnog finala…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj