‘Fire In The Sky’ (1993) | Žuti titl

‘Fire In The Sky’ (1993)

Nine Inch Nails meets Marilyn Manson

Nine Inch Nails meets Marilyn Manson

SF klasik o anal probingu.

Kanadski redatelj Robert Lieberman našao je pravi omjer za svoje djelce – fantastičan kontrast između prve i druge polovice filma oslanja se na uvod koji je nešto između redneck krimića i ‘Male kućice u preriji’ te grandiozni klimaks, koji je čistokrvni SF horor s impresivnom estetikom i atmosferom čak i danas, gotovo 20 godina nakon produkcije, iz dobrog starog doba kada je CGI iživljavanje još bilo preskup i ne dovoljno uvjerljiv pothvat. A ta ‘druga polovina’ uključuje fantastično uvjerljive (i jednako fantastično ružne) ejliene i SM medicinu. Između ostalog.

‘Fire In The Sky’ nastao je kao adaptacija knjige Travisa Waltona, jednog od najpoznatijih primjera vanzemaljske otmice ikada, drvosječe koji je nestao na pet dana pred očima svojih kolega, a koji su svi redom (dva puta prošavši poligraf, u razmaku od 20 godina!) posvjedočili da je dotičnog gospodina oteo NLO. Travis se potom vratio i proživljavao teške traume, prisjećajući se kako su se ružni, mali i ćelavi svemirci prema njemu ponašali kao Mengele light.

Drama za mamu, krimić za tatu, SF i horor za sinove – ukratko, zabava za cijelu obitelj i jedan od onih filmova koji u podžanru ‘alien abductiona’ već neko vrijeme strši kao must see. Pa, ono, pogledajte ga.

Izlet na Zemlju

Izlet na Zemlju

Agli madrfakr!

Agli madrfakr!

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj