‘Full Moon High’ (1981) | Žuti titl

‘Full Moon High’ (1981)

Glavni antijunak
Glavni antijunak

I'm not the Wookie, I'm the werewolf!

Jedna od najglupljih horor komedija svih vremena – već dugo nisam gledao američki film čija je razina humora i glume na nivou hrvatske televizije, a najgore od svega je što je taj film cjeloviti autorski projekt nama jako dragog Larryja Cohena, kao što je još gore to da je film nakrcan pojavljivanjima poznatih komičara (čak i Bob Saget ima cameo!), koji redom nimalo ne pomažu. Jednostavno, ovo je parodija koja pokušava biti duhovita u svom ismijavanju vukodlačnog žanra, ali proizvodi takav kontraefekt da postaje urnebesnom upravo zbog svoje tragične neduhovitosti.

Glavni junak je srednjoškolac koji izgleda kao da ima 25 godina (upravo toliko i ima u stvarnosti), legendarni Adam Arkin (Alanov sin; tata je također unutra), koji tijekom obiteljskog posjeta Transilvaniji postaje žrtvom drevne kletve – ugrize ga vukodlak pa i on postaje jedan od njih. Radnja se događa u šezdesetima, što valjda trebamo zaključiti iz soundtracka školskih scena i moronskih ONO i DSZ duck & cover školskih vježbi za slučaj atomskog napada, sve dok ne prođe dvadesetak godina pa se nađemo u 'sadašnjosti', tj. u osamdesetima, desetljeću otpočetom pobjedom crnkinje na američkim predsjedničkim izborima (!).

Besmislene disco scene, ples u gorilinom kostimu, idiotske reference na 'Psiho'… Ukratko – morate to vidjeti! 🙂

Snimanje amaterskog SM pornića
Snimanje amaterskog SM pornića
Rumunjski vukodlak
Rumunjski vukodlak

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj