‘Girl Hell’ (1999) | Žuti titl

‘Girl Hell’ (1999)

Slomljena lutka i njezina sestra

Slomljena lutka i njezina sestra

Prljavština modernog Japana.

U režiji nikog drugog do li Daisuke Yamanouchija, čovjeka poznatog po nekim ‘iznimno uznemirujućim’ V-Cinema naslovima, od ‘Red Room’ preko ‘Red Room 2’ do ‘Mu zan e’.

Ovog puta, Daisuke nastavlja svojim ero-guro receptom, ali s manje gorea i većim naglaskom na ero-guru kao svijetu seksualnih karikatura, prljavih beskućnika (poput žene koja svojom zmazanom sisom doji plastičnu lutku, recimo) i deformacija, osnovnih postavki guro kulture, ali i s eksploatacijom ostalih elemenata mračne strane Japana, poput enjo kosaija, samoranjavanja, silovanja školarki, mučenja i incesta. Meni je pun, ukratko.

Prljavo i depresivno s jedne, ali urnebesno s druge strane; ‘Girl Hell’ je zapravo crna video komedija, jeftina da glava boli, ali i zabavna da boli sve ostalo, plus što je ispod sve te prljave, mračne i odvratne površine skrivena jako pametna skica problema sociološkog i psihološkog kolapsa modernog življenja – u osnovi, klasična drama!

Dobro, ne baš klasična-klasična, ali…

Ples na kiši (krvi)

Ples na kiši (krvi)
Hrana za plastičnu bebu

Hrana za plastičnu bebu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj