‘Give ‘em Hell, Malone’ (2009) | Žuti titl

‘Give ‘em Hell, Malone’ (2009)

Alfa mužjak i femme fatale
Alfa mužjak i femme fatale

Dobar moderni noir.

I to zanimljiv noir, decentan u stripovskim bojama i moćan u eksploataciji klišeja. Čovjek bi očekivao da će nakon uspjeha 'Sin City' krenuti cijeli val stripoidnih retro-noir filmova, koji se prisjećaju prošlosti nekoć dominantnog žanra na vrlo suvremen, ludi i krvavi način. Ništa od toga, ali ovo je lijepa  iznimka, jako zabavan nasljednik malog budžeta i velike ljubavi prema korijenima.

Fotografijom i stilom, 'Give 'em Hell, Malone' je odličan, a pričom i izvedbom dobar. Bio bi jako, jako dobar da nije nepodnošljivog preglumljavanja. Ipak, uz masu amatera, Thomas Jane je jako dobar kao klasični privatni istražitelj i akcijski heroj Malone, sklon viskiju i opako otporan na metke, a i Ving Rhames kao egzekutor sa srcem je klasično sjajan. Zajedno, naganjavaju se oko tajne velike moći, koje se žele dočepati mnogi – neću spojlati, gledajte.

Spaljeni (doslovno) kiler je iritantan kao light verzija Jokera, ali zato je tu Azijatkinja koja reže penis žiletom skrivenim u ustima.

Ljepota je relativna
Ljepota je relativna
Mi lov ju long tajm!
Mi lov ju long tajm!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: