‘Godmonster of Indian Flats’ (1973) | Žuti titl

‘Godmonster of Indian Flats’ (1973)

Mila majko…

DVD ovitak

DVD ovitak

Jesam li ja to već prestar pa da mi “svaka dlaka smeta” ili je ovo stvarno celuloidna katastrofa? Starim, da. Ali bez obzira na to, ovo je dno. Da su bar scenarij dali u ruke Donu Dohleru ili Edu Woodu, možda bi bilo šarmatno stupidno. Ali Fredric Hobbs, inače eksperimentalist čiji se radovi i razne umjetničke instalacije, između ostalog, nalaze čak i u muzeju Metropolitan u New Yorku, snimio je jedan od najvećih bizarluka 70-ih.

U priči o divovskoj ovci mutantu koja se uz bljeskove svjetla i tajanstvena isparenja praktično stvori (ozbiljno!) u toru kauboja (bolje rečeno “ovcaboja” :) ) i koju istražuje znanstvenik koji baš u tom kraju proučava tajanstvene fosile u napuštenim rudnicima, nema i ne može biti ništa loše – kad bi se film, kako se pogrešno zaključuje iz naslova, bavio tom temom. No ovo je u stvari priča o rasističkom gradonačelniku koji pokušava pokupovati zemljište i cijelu okolicu grada maltretirajući i podmećući konkurentnom kupcu crncu! Podmetnuti pokušaj ubojstva izazove linč no crnac uspije pobjeći do laboratorija u kojem znanstvenik prčka oko mutirane ovce. I u sveopćem kaosu koji nastaje, ovca bježi iz objekta i dobiva svojih 15 minuta slave. Doslovno, jer tek zadnjih 15-20 minuta ovca kreće u akciju! Zapravo, “akciju” sa dvostruko poboldanim navodnicima jer zapravo tumara, urliče, pleše (da, ozbiljno!), plaši djecu, izazove eksploziju benzinske pumpe i bez većih problema biva uhvaćena. Ono, na brzaka – taman se nameračite kako će sad nešto konkretno a ono… Puf! :( A onda slijedi kraj koji je toliko kaotičan da ga vrijedi pogledati – ako se dugo niste počešali po glavi, nakon svega ćete sigurno.

Ovcaboj: 'Šta j' ovo!?'

Ovcaboj: ‘Šta j’ ovo!?’

Ovca harači...

Ovca harači…

Bezobrazno neiskorišten potencijal jedne mutirane ovce, bezobrazno loša režija, bezobrazno jadan film. Hobbsov zadnji, nikad prikazan ni u drive-in kinima, davno zaboravljen… I svakako ignoriran od Metropolitan muzeja :) . Ne čudi… A kažu da mu je ovo jedan od manje čudnih filmova!

Predstavnik zakona na gablecu...

Predstavnik zakona na gablecu…

Zapleši sa mnom...

Zapleši sa mnom…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD donosi još bizarniju kolekciju apsurda i potpuno opravdava etiketu “Something Weird Video” pod kojom je izdan. Pod dodatke, i bez ikakve konkretne veze sa glavnim filmom, nabacani su stari edukativni sadržaji iz 50-tih o štetnosti štakora i muha i preporukama za njihovo tamanjenje, nezaboravni i iz glave teško odstranjivi “video spot” (zapravo snimka iz Ed Sullivan Showa) pjesme indikativnog naslova “You Cannot Fart Around With Love”, 15-minutni igrani o sukobu izletnika i bigfoota (uključuje nezaboravnu scenu seksa “bigfoot vs djevojka”), galerija postera, plakata i drugih reklamnih flyera drive-in eksploatacijskih naslova od 60-tih do 80-tih sa radio reklamama u pozadini (pregenijalno!) te još jedan cijeli film: 70-minutni “The Girl And The Geek – a.k.a. Passion In The Sun” softcore iz 1964. prepun ženske golotinje… Netko je očito bio na teškim opijatima prilikom čišćenja starih arhiva.

Gradonačelnik i konkurent nakon 'prijateljskog uvjeravanja'

Gradonačelnik i konkurent nakon ‘prijateljskog uvjeravanja’

Bi’će janjetine…

Bi’će janjetine…

Samo za mazohiste i luđake, radoznale kojima nije žao potrošiti vrijeme na ovo ili normalne u trenutno nenormalnom stanju svijesti (mini-kviz: pogodite kud mi spadamo :) ). Ostali – zadržite se na pravom filmu o opasnim ovcama

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.Komentiraj

Logiraj se preko:


*