‘Gorgeous’ (1999) | Žuti titl

‘Gorgeous’ (1999)

Crno protiv bijelog
Crno protiv bijelog

Akcijska romantična komedija.

Jackie Chan, Shu Qi i Tony Leung Chiu Wai u istom filmu! I ne samo to, malo pojavljivanje ima i Daniel Wu, a čak je i Stephen Chow u paketu, u maloj ulozi policajca (iako ne u verziji koju sam ja gledao, a koja je, iako je na kineskom, pola sata kraća od HK originala!) – u Hollywoodu, ovako što bi se zvalo all star cast!

Shu Qi je Tajvanka koja pokušava naći ljubav svojih snova u Hong Kongu, Jackie Chan je bogataš koji (pa naravno) rastura kung fu, a Tony Leung je gej koji se previše kvarca. Chan ima problema s biznisom pa svako malo upada u fajtove… I to je manje-više sve što trebate znati o ovom filmu, uz to da je zabavan, duhovit i… zabavan.

Chanova klasična borbena komedija ovdje dolazi do punog izražaja, sa suludo dobro koreografiranim tučnjavama (posebno egzibicije s bejzbol palicama, koje kao da su zrele za cirkuski show, iako, doduše, u cirkusu ne postoji opcija za ubrzavanje u montaži…) i jedinstveno uspješnim spajanjem dvije bitne, ali generalno žanrovski zasebne kategorije u jednu – scene treninga i sladunjavo romantičnog intermezza.

Ne bih imao ništa protiv čekirati integralnu, dvosatnu verziju filma, no do tada, ovih 90 minuta bilo je sasvim ugodnom zabavom. Savršen dejt muvi.

Shu Qi
Shu Qi
Jackie radi na vještinama
Jackie radi na vještinama

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Texas apostille. Including apostille documents. Birth certificate apostille.