‘Guess What Happened To Count Dracula’ (1970) | Žuti titl

‘Guess What Happened To Count Dracula’ (1970)

Count Adrian s obožavateljicom
Count Adrian s obožavateljicom

Kad bi sva dječurlija koja troši novce na sranja poput 'Twilight' zapravo pogledala ovo – bi li svijet bio bolje mjesto?

Sumnjamo, ali bi barem njihova filmska edukacija porasla u pozitivni predznak. Ili možda ipak ne bi? U svakom slučaju, u svojoj ovoj neo-vampirskoj groznici koja se događa u svijetu popularne kulture 2009. godine, ja biram retro, posebno ako to znači staru prljavu eksploataciju koja je u isto vrijeme i neopisivo šlampava i blesava, ali i seksi pa čak i pomalo krvava. Kome trebaju nove teen gluposti kad imamo… ovo?
 
A 'ovo' je 'Guess What Happened To Cound Drakula', film je koji je 1970. pokušao modernizirati vampirske mitove za post-hippy generaciju, zbog čega jest pravi trippy shit snimljen za nekoliko dolara i glumcima koji rade sve, osim glume; jedan od izgubljenih klasika psihodeličnog filma o Drakuli, trenda i fenomena koji sam upravo ovdje i sada izmislio (što ne znači da ne postoji).

Enivej, ajde pogodite što se dogodilo s Grofom Drakulom, ako možete? Postao je Grof Adrian, koji izgleda kao Abraham Lincoln, podiže obrve nakon svake izgovorene rečenice (s lošim europskim naglaskom) te visi po boemskim barovima (Dracula Club) u Americi, gdje je nastanio dvorac u kojem pije krv uz zvukove majmunskog skvičanja (?!), zabavlja se s rasplesanim hipijima, tigrom, zmijama i čovjekom-gorilom u kavezu! Urnebesni dokument jedne ere.

Važnost obrazovanja
Važnost obrazovanja
Mmmmm, friški biftek!
Mmmmm, friški biftek!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj