‘Hazy Life’ (1999) | Žuti titl

‘Hazy Life’ (1999)

Ima i krvi, o da

Ima i krvi, o da

Japanski slackeri.

Što otprilike znači – zaboravite sve slekerske filmove koje ste gledali kao produkt holivudske i američke indie radionice, jer ovo je nešto posve, posve drugačije. Dijelom komedija, a puno većim dijelom spora, tiha i tipično meditativna japanska drametina, ‘Hazy Life’ je genijalno snimljena, negdje između studentske vježbe i arthouse masterpisa, priča o dva slučajna prijatelja, zaposlena u porno industriji.

Ako dane ne provode dabirajući necenzuriranu pornjavu i masturbirajući na istu, uglavnom dangube pokušavajući shvatiti što uopće žele, kao i što mogu dobiti od života. Da ne zaboravim spomenuti – jedan od dvojice je tipični rockabilly s frizurom iz ‘Lenjingradskih kauboja’ i cipelama s petom!

Dobra, bizarna i sjajno režirana indie drama posoljena komedijom, zapravo prvijenac Nabuhira Yamashite, koji je svoj sporovozni stil ispolirao puno godina kasnije s klasikom kao što je ‘Linda Linda Linda’.

Još jedan dan proveden u gubljenju vremena

Još jedan dan proveden u gubljenju vremena
Kakav lik!

Kakav lik!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj