‘Helldriver’ (2010) | Žuti titl

‘Helldriver’ (2010)

Grrrrr!

Grrrrr!

Striperski ples na leđnoj moždini mutantoidnog zombija? Da, molim!

Sushi Typhoon, Nikkatsu i Yoshihiro Nishimura – sve odreda keywordi od kojih cure sline, a ovog puta zbratimili su se oko čak dva sata duge nove sage, temeljene na proslavljenoj formuli koja nam je već donijela ‘Tokyo Gore Police’, ‘Mutant Girls Squad’, ‘Vampire Girl vs. Frankenstein Girl’…, no sada se obrušila na nikad popularniji trend zombija, obrađujući ih s pozicije zaraženih kanibala s posebnim rogom koji im raste iz čela – rogom koji kada pojede zdravi čovjek, ima efekte psihodelične droge.

Kao jedan od scenaristički šizofrenijih (utoliko i napornijih, razbacanijih i razvučenijih) filmova iz radionice japanskog splat packa, ‘Helldriver’ govori o djevojci koja ostaje bez srca nakon što joj ga iščupa vlastita majka, a koja je sa svojim sajko-bratom usput počinila dvadesetak okrutnih ubojstava. Nakon ‘zombi epidemije’ koja pohara Japan i uzrokuje intenzivne političke borbe u zemlji, djevojka (sada polu-kiborg) s timom kamikaza postaje borac za spas zemlje, u još jednom tipičnom japanskom filmu s heroinom koja maše katanom i crijevima koja mašu iz tuđih trbuha.

Djetinjasti efekti, poplava gorea i fontana krvi te francuski poljupci s ljudskim mozgom na jeziku se podrazumijevaju – baš kao i borba s motorkama kojima vitlaju odrezane ruke, žderanje pečenih žohara, pravljenje sushija od nogu živog invalida u kolicima i bombardiranje odrezanim glavama. A tu je bogami i cameo Takashija Shimizua u Ju-On majici!

J-Zombi

J-Zombi

Koje glavonje

Koje glavonje

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj