‘Hisss’ (2010) | Žuti titl

‘Hisss’ (2010)

Zmija voli ženu zmiju (i obratno)

Zmija voli ženu zmiju (i obratno)

Kako je Jennifer Chambers Lynch postala ženski Uwe Boll.

Jedan od razloga zašto su svi sasuli drvlje i kamenje po ovom filmu jest taj da su očekivali bogznašto – ta ipak je to dijete legendarnog Davida, koje je nakon ‘Boxing Helena’ iz 1993. tek 2008. obnovilo karijeru sa ‘Surveillance‘, trilerom koji je podijelio kritičare i fanove (nama se jako svidio, ostale tko šiša), ali ipak nikome nije dao nagovijestiti da slijedi ovo. Očekivali su valjda arthouse eksploraciju mitova. A dobili? B-horor drametinu. Snimljenu u Indiji. S blesavim, krvavim CGI efektima i užasnom, užasnom režijom i glumom.

‘Hisss’, najkraće rečeno, stvarno jest sranje. Iako početak obećava uvebolovsku zabavu uz krv i čudovišta, film skrene u nepodnošljivo rastegnutu kvazibolivudsku bljuvotinu, koju iz kante za smeće izvlači tek Mallika Sherawat u glavnoj ulozi, seksi čak i kada maše reptilskim dupetom, trlja se sa kobrom ili se posve gola (kakav skandal za rodnu joj grudu!) pentra po uličnoj svjetiljci, u karikaturalno seksipilnoj aluziji na tarenje o striptiz štangu.

No detalji na stranu: ova priča o osveti žene-zmije u globalu je tek koje koplje iznad Asyluma. S mirisom karija.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj