‘Hobo With A Shotgun’ (2011) | Žuti titl

‘Hobo With A Shotgun’ (2011)

Jebaćevammajku!

Jebaćevammajku!

Rutger Hauer sa sačmaricom!

Još jedan cjelovečernji naslov iznikao iz lažnog foršpana za ‘Grindhouse’, no ruku na srce, za razliku od Rodrigueza, ovi Kanađani nisu imali love za snimiti nešto slično – možda zato ‘Hobo With A Shotgun’ na prvi pogled izgleda više kao adaptacija modernog retro-stripa nego kao superispolirana posveta zlatnoj eri eksploatacijskog filma, unatoč soundtracku i briljantnom tromaidnom iživljavanju.

No opet, ovo je čisto, neukroćeno fanovsko veselje i to se svakako osjeti, možda čak i više nego u ‘Machete’, jer ovdje nema velikih zvijezda u ironičnim ulogama – tek jedan, ali i više nego vrijedan Rutger Hauer, odabran od strane ljudi koji itekako cijene sve što je ovaj momak, a danas već 67-godišnjak, ostavio u rasponu od ‘Blade Runner’ preko ‘Wedlock’ i ‘Split Second’ do ‘Slijepe furije’.

A što se desi kad jedan 67-godišnjak koji nema što izgubiti zgrabi sačmaricu i krene u pravedničku & osvetničku misiju protiv svega u rasponu od psihopatskih huligana preko korumpirane policije do pedofilskog Djeda Mraza? Kaos. KAOS. K-A-O-S!!!

Rezanje

Rezanje

Odrezano

Odrezano

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj