‘I Spit On Your Grave’ (2010) | Žuti titl

‘I Spit On Your Grave’ (2010)

Što, trebaju ti naočale?

Što, trebaju ti naočale?

Ni u remakeu nema pljuvanja po grobovima. Nažalost?

Fino si uzmeš dva sata i podijeliš ih tako da ravnopravno zadovoljiš obje strane koncepta – rape & revenge. Sve je tok OK, ali nije mi jasno zašto negativci u remakeovima eksploatacijskih klasika umjesto kao odvratni redneci moraju izgledati kao da su sišli sa stranica GQ-a? To je u neku ruku upropastilo i inače dobar remake ‘Last House On The Left’.

A i ovaj je dobar. Nema duh originala, ali kako ga i može imati – no da original ne postoji, ovo bi bio sjajan, beskompromisni suvremeni doprinos žanru, fino prilagođen prezentu i dovoljno drzak da je u kina išao u ‘unrated’ verziji. Kad se već šlepa na torture porn.

Priču znate – mlada spisateljica odlazi na selo raditi, ali je omete banda lokalnih debila spremnih na silovanje i ponižavanje. Osveta je, naravno, ključni dio, s apsoštrumpfno goretastičnim scenama nabijanja štakora u grlo i udica kroz očne kapke, otapanja lica u kiselini, kućnog zubarstva bez anestezije… I još svakakvog veselja, da ne spojlam sve.

Ona je ljuta. Najozbiljnije.

Ona je ljuta. Najozbiljnije.

Kako ne razumiješ pravila bejzbola??!!

Kako ne razumiješ pravila bejzbola??!!

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj