‘In Bruges’ (2008) | Žuti titl

‘In Bruges’ (2008)

Karate kid
Karate kid

Kakvo iznenađenje!

Taman kad čovjek pomisli da više nikada neće snimati dobre, stare crne komedije onako kulerski kako ih treba snimati, razuvjeri nas – Colin Farrell! Koji ovdje vjerojatno u ulozi života glumi jednog od dvojice plaćenih ubojica u bijegu, tijekom kojeg (između ostalog) ima priliku karate potezom nokautirati rasističkog patuljka na kokainu, u jednoj od najsmješnijih scena, ono, ikada!

'In Brouges' je sve što pametna, svježa i beskompromisna crna komedija treba biti, a u njoj dva kilera čilaju u starom belgijskom gradiću i pokušavaju se boriti sa svojim demonima, a potom i s pravom prijetnjom u obliku ludog bossa, odličnog Ralpha Fiennesa, koji kao da se uvukao u kožu Vinnie Jonesa!

Farrell je odličan kao depresivni i djetinjasti ubojica shrvan krivnjom, a usto neopisivo duhovit, no ma koliko film bio dobro upakiran, najveću zaslugu prije svega ima neopisivo dobar scenarij, potpisan od strane redatelja Martina McDonagha. Od njega se nakon ovog pravog malog remek-djela itekako puno očekuje u budućnosti.

Zagrizi metak
Zagrizi metak
Tuga i čemer
Tuga i čemer

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj