‘Instant Numa’ (2009) | Žuti titl

‘Instant Numa’ (2009)

Zajedničkim snagama do pobjede
Zajedničkim snagama do pobjede

Novi Miki Satoshi.

Odgledali smo sve njegove filmove na retrospektivi u Udinama i kad se malo usporede, progres je vidljiv – do sada 'samo' u kvaliteti čistog filma, kada je 'Adrift In Tokyo' nekako bio najugodniji i iako njegov prvi, zapravo sjajan spoj drame s porukom i nansensu humora. No od sada, kvalitativni pomak vidljiv je i u produkcijskim uvjetima!

'Instant Numa' (aka 'Instant Swamp') ponovo donosi spomenuti spoj, samo sada u dosta skupljem, velikom mainstream filmu, ponovo komediji koja ima nešto za reći, samo to govori mrvicu predugo i previše epizodno. Epizodnost koja nije skeč uvijek je bila Satoshijev koncept, što nekad pali, a nekad fula. Baš kao i sam humor, koji je ovdje hit and miss, ili u prijevodu varira od genijalnog do stupidnog, a kao i uvijek, utemeljen je na hrpetini čudnih ljudi koji se ponašaju još čudnije.

Temelj priče su egzistencijalistički problemi zaposlene žene koja doživljava prekretnicu kad upozna svog biološkog oca, trgovca lažnim antikvitetima i njegovog pomoćnika pankera. Na putu do spoznaje dogodi se uistinu svašta, a rezultat, iako predug, jako je zabavan i poprilično dobar. Satoshi je, baš kao i glavna junakinja, na pravom putu, a nijedan film sa zmajem koji sere ljudima po glavi ne može biti loš.

Prokletstvo!
Prokletstvo!
 Jedan od njih umro je od probavnih tegoba
Jedan od njih umro je od probavnih tegoba

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: