‘It’s A Revolution Mother’ (1968) | Žuti titl

‘It’s A Revolution Mother’ (1968)

Izi rajder
Izi rajder

Pitate se koji mondo film večeras pogledati?

Pa dopustite da vam pomognemo u teškom odabiru, jer ako ih imate i približno toliko koliko mi u Žutom titlu, u svojim golemim podzemnim skladištima na istoku Islanda, zasigurno znate da je veliki problem odlučiti gdje zagrabiti – da li u svijet afričke eksploatacije s djecom koja sišu dikobrazove bradavice ili će vašu ‘antropološku’ šokumentarističku glad zadovoljiti pogled u švedsku seksualnu revoluciju šezdesetih?

‘It’s A Revolution Mother’ drugačije je mondo putovanje, brutalno američko, s temom koju otkriva već godina proizvodnje – nastao na valu eksploatiranja hipi revolucije, ovaj mondo kaos bavi se šezdeset i osmom. Iako se ne može odlučiti želi li se osloniti o političke promjene ili o bajkerspolataciju, bajkeri su ipak osnovni fokus (odakle i drugi naziv za film – ‘Biker Babylon’. Možda je sastavljen iz dva različita komada?). Ionako su te dvije stvari nerazdvojne.

Scene demonstracija, opijanja, tučnjave i još malo demonstracija i opijanja nižu se uz istinski urnebesnu naraciju, a snimke danas, ni krive ni dužne, imaju čak i neku vrstu povijesno-informativne vrijednosti. Osim onda kad ne snimaju u mraku bez lampe.

Boj se bije, bajkerski se barjak vije
Boj se bije, bajkerski se barjak vije
Lijepog li života! Glu, glu, glu...
Lijepog li života! Glu, glu, glu…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*