‘The Horseman’ (2008) | Žuti titl

‘The Horseman’ (2008)

Pogodite koga će boljeti?

Pogodite koga će boljeti?

Vigilante rape&revenge torture.

Koliko kul pojmova na jednom mjestu, ha? Ali da, ‘The Horseman’ je koktel svega pobrojanog, ali u osnovi još jedan dobar i beskompromisan osvetnički film iz Britanije. Nije ‘Harry Brown’ – ne, nije baš toliko dobar, a i jeftiniji je, plus svakako nasilniji, nekako bliže eksploataciji, unatoč trudu da ubaci i malo drame, tek toliko da razbije repetativnost osvete, tj. nizanje scena u kojima naš antijunak za stolac veže, maltretira i ubija negativce.

A tko su oni i tko je on? On je otac djevojke koju su drogirali, silovali i snimili za pornić, koji nakon njezine smrti dođe do šapa pomahnitalog i neuništivog tate. Naoružan pajserom i još pokojim zgodnim arsenalom (kuke na kitu, spaljivanje…), on kreće tamaniti gamad, a rezultat je mješavina svega na potezu od ‘Hardcore’ do ‘Death Wish’, samo po efektnom, ultranasilnom, mračnom i nihilističnom receptu modernog britanskog filma.

Dont fak vit d ded!

Dont fak vit d ded!
Bijes daje snagu

Bijes daje snagu

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*