‘The Housemaid’ (2010) | Žuti titl

‘The Housemaid’ (2010)

Luđaci na broju (OK, mala je normalna)

Luđaci na broju (OK, mala je normalna)

Luda obitelj – na moderni korejski način.

Od početka je jasno da ovo neće biti samo obična obiteljska drama posoljena erotikom, ma koliko ‘obitelji’ i ‘seksa’ dobili u prvih pola sata. Savršena režija Sang-soo Ima (‘Tears‘) i cijeli stil utemeljen na sablasno klinički sterilnom bogataškom životu, ispunjenom dosadom i prazninom, već u startu odaju znakove… nemira. Laganog ludila i skeri šit ambijentale. A onda se sva očekivanja pokažu istinitima. No do tada…

Do tada uživamo u odličnoj priči o sluškinji koja dobiva posao iz snova – čišćenje kuće i čuvanje djeteta milijardera koji odsustvo seksa s trudnom mu suprugom golemog trbuha ‘napunjenog’ blizancima rješava seksualnim avanturama s novopridošlom radnom snagom. I sve to kao remake istoimenog korejskog filma iz 1960.

Jedan pokušaj ubojstva kasnije i sve skreće u pravcu mračne, mračne drame – a takve su nam već počele nedostajati, posebno kad je Azija u pitanju.

Seksa koliko oš...

Seksa koliko oš…
Lijepa trudnica

Lijepa trudnica

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj