‘The Human Centipede’ (2009) | Žuti titl

‘The Human Centipede’ (2009)

Gusjenica

Gusjenica

Postignuća moderne medicine.

Kakav kaos! Prvog trena kad smo vidjeli vijesti i slike iz ovog filma, samo se jedno pitanje nametnulo – hoće li se Tom Six, redatelj ovog prekrasnog ludila, svrstati uz bok najvećim majstorima body horora, od Cronenberga do Henenlottera? A odgovor dolazi vrlo brzo u filmu, kad vam je jasno da je budućnost žanra sigurna dok je ljudi koji će dati novac za snimanje ovakvih stvari. Iskreno, očekivao sam jeftinu zabavu – dobio sam zabavu koja je pristojno snimljena za pristojnu količinu novca, iako je očito da je sat i pol pomalo silom izgrađeno oko jedne genijalne ideje s kojom se nije znalo što točno činiti. No za prave fanove ero guro tuluma (nije slučajno što je jedan od likova Japanac, heh) i jurišnike na bizarne ideje body horora, to je i više nego dovoljno. Dakle, manje Cronenberg, puno, puno više Henenlotter.

‘The Human Centipede’ je saga o ludom njemačkog doktoru specijaliziranom za rastavljanje sijamskih blizanaca, a koji se jednog dana odluči da želi stvarati sijamske blizance, ne ih rezati. Nakon eksperimenta sa psima, otima troje turista, dvije Amerikanke i Japanca pa stvara ljudsku gusjenicu – spaja im usta na šupak, uništava koljena kako bi mogli hodati četveronoške i kreira jedan probavni trakt (u prijevodu – prvi sere u usta, zadnja kenja van) te kreće u dresuru svoje nove kreacije.

Urnebesno, uznemirujuće i odvratno u najboljem smislu te riječi. Čekamo drugi dio.

Smel maj fingerz!

Smel maj fingerz!
Ludi doktor i njegov 'genijalni' plan

Ludi doktor i njegov ‘genijalni’ plan

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*