‘The Human Centipede II (Full Sequence)’ (2011) | Žuti titl

‘The Human Centipede II (Full Sequence)’ (2011)

Epska gusjenicaDobra probava je put do zdravlja.

Nevjerojatno je u kojoj se mjeri ‘Human Centipede’ pretvorio u fenomen – već pri prvim festivalskim premijerama film je probio mainstream pa samo zahvaljujući svojoj premisi postao popkulturnom eksplozijom koja je stvorila liniju igračaka i posvete u ‘South Parku’ pa čak i kazališnu predstavu i londonske partyje kojima su, u stilu maskenbala, fanovi slavili novog šampiona filmskog kulta. Ali nastavak u kojem zaštitar inspiriran filmom radi ljudsku gusjenicu s puuuuno više ‘dijelova’ nije došao kao posljedica uspjeha – projekt je u startu zamišljen kao trilogija, a redatelja Toma Sixa nije nimalo smetalo ne samo to što je jedan crni vic morao rastegnuti na cjelovečernji film, već što će to morati učiniti još dva puta.

Je li upalilo i drugi put?

Prilično. Minus su standardno grozna C-gluma i pomalo nemaštovita B-režija, ali to se podrazumijeva. Plus su odličan negativac, fina atmosfera podebljana setingom podzemne garaže i crno-bijelom fotografijom s kojom film pokušava biti više fensi nego što jest, kao i, naravno, novi naramak boljeg, luđeg i epskijeg pretjerivanja, s finim goreom i litrama proljeva. Prvi je bio ludo originalan. Ovaj je jednostavno ludo odvratan.

Sve u skladu s očekivanjima, dakle. Tejk it or liv it.

Mama i sin

Pleši, stonogo, pleši!

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: