‘The Infidel’ (2010) | Žuti titl

‘The Infidel’ (2010)

Najgora noćna mora

A-Jew!

Možda najzabavniji film o muslimansko-židovskim odnosima koji ćete vidjeti ove godine – a dolazi u formi razigranog dramedyja, u osnovi satire koja pogađa, češće nego što promašuje (komparacijski gledano, čekamo provjeriti i ‘Four Lions’ iz radionice Chrisa Morrisa, još jedan Brit-jihad film genijalca koji se već dokazao, između ostalog i sjajnom satiričnom TV serijom ‘Brass Eye’).

‘The Infidel’ ima genijalnu premisu – sredovječni britanski musliman otkrije da je usvojen i da je zapravo rođen kao Židov! Krizu identiteta dodatno komplicira nesretni splet okolnosti koji ga dovede u vezu s islamskim ekstremistima…

Mogao je biti i bolji, ponekad se zna izgubiti u nespretnom kombiniranju duhovitog mračnjaka i family friendly komedije, ali često je sjajan, ponekad iznimno urnebesan, a u globalu itekako zabavan, iako i dosta hermetičan u odnosu za one koji ‘baš i ne kuže’ religijske i kulturne fore.

Burka fitness
Burka fitness
Sukob kapica
Sukob kapica

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: