‘Fatal Contact’ (2006) | Žuti titl

‘Fatal Contact’ (2006)

Malo se mlate ljudi...
Malo se mlate ljudi…

Trijade, underground fajtovi i Jacky Wu.

Žice i graciozno-cirkuska megalomanija uvijek su bili dio posebnog žanra hongonškog filma zvanog wuxia, ali dok je popularizacija wuxie na Zapadu povukla za sobom pravu maniju i preotperećenje tržišta ekstravagantnim šorama na kablovima, uzvrat prljavog fajterskog realizma pripremao je kontraofenzivu… I evo je – svježi prošlogodišnji favorit u kategoriji 'jebeš radnju, daj nam slomljene kosti' jest 'Fatal Contact', još jedan film o mladom, naivnom i dobrom mladiću koji dolazi iz Kine u Hong Kong pa biva prisiljen iskoristiti svoje poznavanje borilačkih vještina u svrhu svog preživljavanja. Drugim riječima, mlatiti suparnike u ilegalnim turnirima koje organizira lokalna mafija.

Mlad, naivan i dobar mladić u ovom slučaju jest Jacky Wu, trenutni vladar opake samoobrambene discipline zvane Sanda. Wu nam je ostao u pamćenju i po ulozi u nezaboravnom 'S.P.L.', a 'Fatal Contact' očito je snimljen samo zato da bi gospodin u punoj snazi i na dugoj minutaži pokazao koliko je brz i vješt. I u tome maksimalno uspjeva – scenarij je katastrofalno blesav (s najglupljim krajem ikada), ali pustite mozak na pašu i uživajte u kinetici. Idelno ispucavanje nakon napornog radnog dana. A ima i lijepih žena…

...malo neživi objekti...
…malo neživi objekti…
...a ima i slatkiša (ne mislimo na jabuku)
…a ima i slatkiša (ne mislimo na jabuku)

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj