‘Fearless’ (2006.) | Žuti titl

‘Fearless’ (2006.)

ImageDa imam deset godina ovo bi mi bio najbolji film na svijetu. Što znači da su najave o Jet Lijevom velikom povratku bile istinite – Li je na domaćem terenu snimio svoj veliki oproštaj od wushu filmova, ali i veliki povratak kineskoj produkciji, kineskom tržištu i kineskoj publici s uzbudljivom životnom pričom o gospodinu po imenu Huo Yuanjia, jednoj od najvećih ikona kineskog fajtanja.


Ovo je pravi, zlata vrijedni oldskulerski martial arts film, s klasičnom strukturom: prvih pola sata furiozne non-stop akcije, drugih pola sata dramsko smirenje s lijepim pejzažima i lijepom djevojkom te završnica prepuna grandioznih borbi, politike, tragedije, patetike i nacionalnog ponosa. Ali ono najvažnije od svega, ‘Fearless’ je ponovno pokazao da kada su koreografije u pitanju, pravim majstorima nikada ne ponestaje inspiracije. Bilo bi dobro vidjeti i originalnu, nikada objavljenu 150-minutnu verziju, koja je poznata i po tome što je u hrpi izbačenog materijala završila cijela borba dvije ikone suprotnog spola: Jet Li vs Michelle Yeoh!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: