FEFF 15: ‘Beijing Flickers’ (2012) | Žuti titl

FEFF 15: ‘Beijing Flickers’ (2012)

'Beijing Flickers'

‘Beijing Flickers’

Mlada kineska socijala.

Šesta generacija kineskih filmaša i nova kineska indie produkcija možda jesu jedna od zanimljivijih stvari koja se događa u svijetu pokretnih slika 21. stoljeća, ali ovaj izdanak iste scene (Zhang Yuan, proslavljen i s ‘Beijing Bastards’) baš i nije toliko zanimljiv. Posebno ne toliko koliko je mogao biti – potencijal je bio serviran, a iako je konačan rezultat tek OK, solidan, zapravo nije ni približno dobar toliko koliko misli da jest. Što ga u konačnici čini pomalo i iritantnim.

Priča je to o sukobu dva svijeta, novim kineskim bogatašima i prije svega mladoj sirotinji, 20-somethingzima koji se, kako ta fraza već ide kod nas, ‘nisu snašli u tranziciji’ pa uglavnom pokušavaju preživjeti: jedan tako da cijeli film šuti jer je na početku jeo staklo, drugi tako da glumi ženu u kabareu, a treći… Shvatili ste već. I da, svi piju, očajavaju, ponekad pokušaju skočiti pod kamion, a uz malo sreće nešto i poševe… I tako to.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj