FEFF 15: SEE YOU TOMORROW EVERYONE (2013) | Žuti titl

FEFF 15: SEE YOU TOMORROW EVERYONE (2013)

'See You Tomorrow Everyone'

‘See You Tomorrow Everyone’

Sve se mijenja.

Nevjerojatno koliko su filmova koje smo htjeli pogledati na ovogodišnjem Far East Film Festivalu nakrcali u onaj dio tjedna kada nismo bili u Udinama – novi Kankuro Kudo i Miki Satoshi, ‘The Gangster’, ‘The Berlin File’, ‘Lost In Thailand’, novi Nakata, Herman Yau, Andrew Lau…, svi do jednog prikazani prije srijede. No od srijede do nedjelje bacili smo oko na solidan broj zgodnih, dobrih i zanimljivih stvari, počevši s ovim simpatičnim japanskim dramedyjem.

‘See You Tomorrow Everyone’ oda je starim japanskim socijalnim stanovima (danchi), koji su se, kako to već biva, od male urbane utopije kroz godine transformirali u prljavi geto. No onako kako je propadao kvart, tako se razvijao naš lik, od traumatiziranog geeka koji sanja o tome da postane junak karate fajtinga do konačnog zalječenja traume iz djetinjstva i praktične primjene desetljeća provedenog u treniranju unutar vlastite sobe.

U osnovi drama, sa šarmantnim izljevima zen-komedije, novi film Yoshira Nakamure (scenarist ‘Dark Water’, redatelj ‘The Foreign Duck, The Native Duck and God In A Coin Locker’) ponovo stavlja njemu omiljenog glumca Hamadu Gakua u uradak vrijedan pažnje. Pa bacite oko, jednom kad budete imali prilike, jer ovo je bila međunarodna festivalska premijera, tek koji mjesec nakon svjetske u Japanu.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:3 komentara

  1. Makotoichi says:

    da, to se i nama skoro dogodilo zbog njihovog glupog sistema da otkrivaju raspored na kraju, par dana prije početka festa.. pa smo se na brzinu odlučili otić odmah u petak.. ukratko, novi Kudo Kankuro je super, Satoshi je mogao bit bolji, Gangster meni možda i naj film cijelog festa, nakon Slicea Khomsiri ponovno razvaljuje, The Berlin File odličan, novi Ryoo Seung Wan se ne propušta, Lost In Thailand je prokleto zabavan, novi Nakata dosta bolji od Chatrooma, ali ipak ne na nivou njegovih starijih naslova, Herman Yau je apsolutni kralj i ponovno rastura sa odličnim Ip Man-om, od novog Andrew Laua smo ipak očekivali malo više..

  2. Velimir says:

    Pa fino ste vi toga pogledali! 🙂 Čudi me da je Satoshi bolje prošao na nagradama od Kuda… nadoknadit ćemo propušteno, kad-tad…

  3. Makotoichi says:

    bome jesmo.. od ove godine je pala odluka da se u Udine obavezno ide od početka do kraja festa.. :)to mi nije jasno, Kudo je po meni definitvno ove godine imao bolji film od Mikija.. hahaha, znam da hoćete..

Komentiraj