FEFF 16: THE SEARCH FOR WENG WENG | Žuti titl

FEFF 16: THE SEARCH FOR WENG WENG

THE SEARCH FOR WENG WENG

THE SEARCH FOR WENG WENG

Samo za vašu visinu!

Propustili smo ‘Boundless’, dokumentarac o novoj kreativnoj fazi Johnnieja Toa, ali zato u novom udineškom programu dokumentarnih filmova nismo smjeli ni mogli fulati ‘The Search For Weng Weng’, dokumentarni film koji u dugoj metraži otkriva sve o jednom od najvećih, a ujedno i (doslovno) najmanjih akcijskih ikona svih vremena – jednom i jedinom ‘džepnom filipinskom Jamesu Bondu’.

O filmskim klasicima velikog/malog Weng Wenga pisali smo OVDJE, ali ovaj dokumentarac Andrewa Leavolda, iako mrvicu razvučen, fascinantan je uvid ne samo u suludi život i nevjerojatnu karijeru ikone kultnog VHS-a, već i u filipinsku kinematografiju zlatnog doba, kao i rafal suludih spoznaja i avantura, od pregleda dobrog dijela Wengovog opusa teškog čak deset jedinstvenih naslova (!) do prizora u kojem australski redatelj ravno iz lokalne trash videoteke završava na proslavi rođendana Imelde Marcos. Ludilo!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj