FEFF 16: THE SNOW WHITE MURDER CASE (2014) | Žuti titl

FEFF 16: THE SNOW WHITE MURDER CASE (2014)

THE SNOW WHITE MURDER CASE

THE SNOW WHITE MURDER CASE

Ubojstvo, kozmetika i Twitter.

Iako smo savršenu integraciju interneta u svijet filmske slike gledali davno, još s ‘All About Lily Chou-Chou’ (2001), u novoj generaciji (filma i Weba) stvari odlaze još dalje pa ‘The Snow White Murder Case’ doslovno ima dvije radnje – jednu koja se vodi u pravom svijetu i paralalenu koja se odvija u cyberspaceu, preko bezbrojnih Twitter feedova koji se skrolaju preko polovine filma kao mješavina bizarne špice i duha komunikacijske šizofrenije 21. stoljeća.

Dobro je to isfurano, drugim riječima, baš kao i sâm film, prvi koji smo pogledali tijekom naše kratke ekspedicije na ovogodišnji Far East Film Festival. Iako nastavlja pomaknuti dramski pristup redatelja Nakamure Yoshihire, proslavljenog po naslovima kao što su ‘The Foreign Duck, The Native Duck and God In A Coin Locker’ i ‘Fish Story’, ‘The Snow White Murder Case’ malo je više u mainstreamu, kao klasična whodunnit? priča o istrazi koju TV novinar provodi analizirajući smrt ljepotice zaposlene u kozmetičkoj kompaniji.

Nije genijalno, ali je bolje od većine sličnih stvari – i svakako bolje za gledati, nego što zvuči kad se ovako pročita.

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: