‘Fight For Your Life’ (1977) | Žuti titl

‘Fight For Your Life’ (1977)

Image
Sranja s djecom snimala su se davno prije Nicka Palumba

Rasno obojena osveta sedamdesetih.

Jedan od nebrojenih ozloglašenih komada 70's sadizma, nadžanra o kojem smo itekako puno pisali u Povratku Žutog titla, ali i na ovom siteu. Saga se nastavlja, s novim DVD izdanjima starih, kultnih klasika ludila iz doba hard core političke nekorektnosti, a ovog puta na meniju je zavodljiva i prilično zabavna mješavina home invasion, rape & revenge i bleksploatacijskog žanra – sve najbolje od jedne ere na jednom mjestu.

Dobro sad, daleko od toga da je 'Fight For Your Life' te 'najbolje' elemente uspio najbolje upakirati, ali za eksploatacijsku je ladicu ovo jedan i više nego gledljivi naslov.

Žrtve su, naravno, pobožna, srednjeklasna obitelj, ali – aha! – ovog puta ne bjelokožna američka suburbija, već obitelj crnaca, koju napadnu tri odbjegla sajko-zatvorenika: bijelac, latinoamerikanac i Azijat! Svi zajedno tlače crnce, ali bijelac, jedini koji u rukama drži pištolj, istodobno rasistički ponižava i svoje kolege. Usto, glavu obitelji je (u briljantno idiotskoj ubrzanoj sceni) umlatio Bibilijom, nakon što ga je natjerao da mu liže čizme i sveprisutne zabavi plesom, dok je njegov kolega Azijat ipak zadužen za uklanjanje nepoželjnih gostiju (sinu lokalne murije je smrskao lubanju kamenom, a bijelu prijateljicu familije pokušao silovati, a zatim u toplesu bacio niz obližnji vodopad).

Finale je, kako to već biva, 'burno' i najbolje pokazuje što se događa kada ortodoksni kršćani ozbiljno shvate krilaticu: oko za oko, zub za zub

Image
Mlaćenje babe u kolicima
Image
Opaki kriminalac

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj