‘Firecracker’ (1981) | Žuti titl

‘Firecracker’ (1981)

Jillian Kesner
Jillian Kesner

Jeans i sunčane naočale, američko-azijska mafija, miris ispucalog VHS-a ranih osamdesetih i plavokosa karate šampionka – dvije riječi: aj lajk!

Svaki put kad naiđem na jedan ovakav biser, koji se nenadano pojavi sripan iz nečije stare video zalihe, razveselim se kao mala beba. A kako i ne bi – ovo je dragocjeni primjerak zlatnog doba niskobudžetnog martial arts filma, a u njemu Jillian Kesner glumi seksi karatašicu koja dolazi na Filipine istražiti nestanak svoje sestre pa se vrlo brzo uplete u svijet narko podzemlja, koje usput organizira ilegalne gladijatorske borbe u kavezu. Ou, jes!

U jednoj genijalo besmislenoj sceni (konkurencija joj je jedino urnebesna seksualna predigra s noževima, koju treba vidjeti, ne prepričavati) Jillian se čak bori i u toplesu (!), nakon što joj napadač srpom razreže grudnjak, a ponekad je primorana braniti se od superotrovne filipinske kobre pravim pravcatim 'ninja skokovima' (unatraške, odozdo prema gore).

Nabadanje štapova u oči, brkovi, neon, džungla, katane, mitraljezi i loš dubbing – tri riječi: aj veri lajk!

Đozle zlata vrijedne
Đozle zlata vrijedne
Kiaiiii!
Kiaiiii!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj