‘Forced Vengeance’ (1982) | Žuti titl

‘Forced Vengeance’ (1982)

Estetika neona

Estetika neona

Chuck Norris u Hong Kongu!

Fak jea! S voiceover naracijom poput kakvog starog detektiva i neizbježnim kaubojskim šeširom, kao da je upravo sišao s konja, a kojeg mu svaki negativac tako jako voli gaziti, u službi demonstriranja svog zla!

U svakom slučaju Norris kao Josh Randall, čuvar casina i bivši američki vojnik kojeg je od poroka alkohola & tučnjava spasio bogati židovski vlasnik kockarnice, divno se snalazi na ulicama dobrog starog Hong Konga, njegovim kockarnicama i kuplerajima, kroz koje furiozno prolazi ne bi li zaredao nekoliko osveta, prvo osvećujući mentora i skoro-pa-oca ubijenog zbog kockarskog duga, a onda i ljubav svog života, koju je jedan od divova-tjelohranitelja brutalno silovao i ucmekao.

Pored klasične osvetničke šprance, minimalne (ali dovoljne) akcije i prepoznatljive šlampavosti žanra i ere (totalno je nevjerojatno da je ovo MGM produkcija, obzirom da izgleda kao da su ga snimila tri studenta na turističkom putu u Aziju), ‘Forced Vengeance’ donosi i par jedinstvenih poslastica. Primjerice, Randall ima i svog pomoćnika, prijatelja iz vojske (crnca, naravno), koji veselo kara 17-godišnjakinju, a što naš heroj uz osmijeh prokomentira s: oh, ti stari prdonjo!

Uz sve to, ‘Forced Vengeance’ je jedini film u kojem Chucku Norrisu kažu: bend over and spread your cheek, a on posluša!!!

Dobio po pičci, al ipak pobjeđuje!

Dobio po pičci, al ipak pobjeđuje!
Khm...

Khm…

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: