‘Frontier(s)’ (2007) | Žuti titl

‘Frontier(s)’ (2007)

 

Walking on sunshine

Walking on sunshine

Opet Francuzi!

U posljednje vrijeme, Francuzi stvarno rade najbolje gore horore – tek što smo se oporavili od udara na osjetila zvanog ‘Inside’, eto nam još jedne krvave kupke, ovog puta izgrađene oko ideje suvremene francuske verzije klasičnog post-‘Teksaški masakr motornom pilom’ horora. Samo što u kući gladnoj ljudetine ne žive mutanti nego nacisti, u Francuskoj u kojoj su ekstremni desničari na pragu osvajanja vlasti.

‘Frontiers(s)’ jest kompilacijski hommage retro 70’s sadizmu, ali svakako i jedan od uzbudljivijih gore horora snimljenih u posljednje vrijeme.

Tako se između političkog komentara i klasične jao-meni-kad-zalutah-gdje-ne-treba premise krije uistinu impresivna klaonica (al’ doslovno – ljudetina obješena na čengele i kuke! Uz čupanje tetiva kliještima, udaranje macolom u lubanju, rezanje stopala sjekirom, bacanje tijela na cirkulator…), a tu je i ponešto dobrih noćnih skerova i odlična scena užasavajuće klaustrofobije u malom tunelu. S ludim girls & guns zaokretom u finalu. Brutalno, intenzivno… jako dobro.

Ode glava

Ode glava
Slika koja sažima emocije filma

Slika koja sažima emocije filma

Image

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj