‘Gore From Outer Space’ (2001) | Žuti titl

‘Gore From Outer Space’ (2001)

Mi smo u kući, buraz

Mi smo u kući, buraz

Sjećate se ‘Crazy Lips’? E pa – ovo je od istog čovjeka!

Nažalost, ne toliko lud kao prethodnik Hirohishe Sasakija, kao i s iznenađujućim odsustvom gorea i svemiraca, unatoč naslovu. OK, svemirci imaju ljudsko obličje, ali…

Miks je standardan i očekivan svima koji su gledali ‘Crazy Lips’ – i ovaj, iako nešto lošiji, počinje kao svojevrsni nastavak s bezglavim ljudima, FBI-jem i ludim ženskim medijem, uz puno neukusnog i offbeat humora, a (opet) završava kao raspojasana kung fu akcijada, s fantastičnim koreografijama borbi koje su (opet) radili majstori iz Hong Konga.

Raspjevana heroina

Raspjevana heroina
Zatvorska buna

Zatvorska buna

Plus: Kiyoshi Kurosawa ima cameo! Kako je on dospio ovdje, nemam pojma, ali takve sitnice su ono što ovaj film čini gledljivim, za razliku od nakrcanije, urnebesno uvredljive i nekontrolirane anarhije spomenutog prethodnika.

Srećom, ‘sitnica’ ima dosta za propisnu zabavu – od žene koja piša u grmlju jer u kući svemiraca ne može pronaći WC preko napaljenog ginekologa u svijetu politike i lutke iz svemira pa sve do leteće kuće, pjevanja i zatvorske pobune s ispaljivanjem metka prstima.

Kiyoshi Kurosawa

Kiyoshi Kurosawa
Wtf?!

Wtf?!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj