‘Hercules In New York’ (1970) | Žuti titl

‘Hercules In New York’ (1970)

ImageAj em Herkuliz, ze zon of Zus!


Jedan od uvjerljivo najgorih i najsmješnijih filmova svih vremena, Arnoldov prvi glumački pokušaj (u svakom smislu te riječi), sklepan nabrzaka, na vrhuncu Mr Universe karijere; Švarci je friški, bez trunke glumačkog iskustva i s naglaskom teškim koliko i njegov biceps & triceps zajedno. Ukratko – glumi kao sedativizirani sušeni bakalar nakon treće lobotomije. Ili još ukratkije – nešto briljantno!


‘Hercules In New York’ ne postoji iz nijednog drugog razloga osim da Schwarzenegger svakih nekoliko munuta skine majicu pa je tako riječ o filmu koji funkcionira (jedva) kao kolaž besmisleno sklepanih scena, s ‘Jel me netko tražio?’ humorom, napadnim silovanjem soundtracka sirtakijem i premisom idiotskijom od ičega što ste ikada gledali: Hercules odluči otputovati u New York gdje mlati mornare, jede perece, prevrće taksi na krov, bavi se atletikom, bari ženske, bori se s grizlijem (bolje rečeno prerađenim gorilinim kostimom sa studijskog skladišta) u parku, bavi se wrestlingom i body buildingom… Još da je na kraju postao guverner, čovjek bi pomislio da je gledao dokumentarac!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj