‘Horrible High Heels’ (1996.) | Žuti titl

‘Horrible High Heels’ (1996.)

ImageZa hongkongške Cat III filmove, baš kao za kaiju ili pinku eigu, vole reći da si vidio sve ako si pogledao jednog, ali mi stare iskusnjare ipak znamo pronaći ‘zavodljive’ finese u svakom od ozloglašenih, ali i popularnih HK klasika. Recept sapunica susreće gore uvijek ima svojih aduta kojima vas može iznenaditi, ma koliko inferiornija bila obična eksploatacija od… hm, neobično dobre eksploatacije? No, ovo kaotično, zbrčkano i pomalo ludo čudo, katkad ekstremno do boli, zadovoljava obje fronte. Na kaotičan, zbrčkan i pomalo lud način.

Početna scena iz klaonice goveda, s rezanjem i komadanjem životinjskog mesa jasno tonira film i najavljuje što slijedi – uranjanje u priču o manijaku koji proizvodi ženske cipele od ljudske kože, popularnu i hvaljenu marku, obožavanu zbog mekoće.

‘Horrible High Heels’ sadrži kung fu fajtove, brutalnu žensku tučnjavu, razne varijacije rezanja udova, hrpetinu soft-porno seksa, okrutna silovanja, stidne dlake, tupavi humor, ubojicu u gaćama od leopardova uzorka i dvije vjerojatno povijesne scene. Jedna se sastoji od rezanja ruku i glave obješenom lešu muškarca, ne bi li oteta i skinuta djevojka bila natjerana dodirivati se tom rukom po golim (velikim) sisama i lizati odrezanu glavu. U drugoj, ubojica uzima fotoportret djevojke s probušenom rupom na ustima i smješta ga na šupak žive patke, koje (fotografiju i patku) potom siluje, peradi odrezavši glavu pri orgazmu. Što je, inače, popularan fetiš koji ima svoje ime, ali kojeg se sada ne mogu (i ne želim) sjetiti.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj