Home Arhiva ‘House Of Whipcord’ (1974)

‘House Of Whipcord’ (1974)

‘House Of Whipcord’ (1974)
1
0

Kazna

Kazna

Inteligentni, komorni & angažirani WIP na britanski način.

Studentica iz Francuske upoznaje frika koji izgleda kao gej frontmen electro benda iz osamdesetih, a on joj umjesto vruće avanture daruje zatvaranje u dvorcu svojih bolesnih, sadističkih i incestuoznih roditelja. Djevojka se tako nađe u društvu frikovitih babetina i jednog senilnog starca, u privatnom zatvoru u kojem djevojke 'sumnjiva morala' bivaju mučene i ubijane.

Naime, stare prdonje nezadovoljne su smjerom sudskog liberalizma kojim je krenuo britanski pravni sustav pa odlučuju stvari uzeti u svoje ruke – zatvarati lijepe djevojke i presuditi im kako im je volja…

Dežurni provokator Pete Walker ovu sjajnu, mračnu kritiku licemjerja konzervativne desnice, čiji je uspon započeo upravo u eri nastanka ovog djelca, sašio je s pristojnom, iako uglavnom offscrean dozom nasilja i golotinje, zbog čega je, vjerojatno, 'House Of Whipcord' zaradio manje histeričnih kritika dežurnih moralista od većine celuloidne eksploatacije tog doba, a koji očito nisu skužili da je ovo upravo pravi, frontalni napad na sve što predstavljaju.

Zločin

Zločin
I još malo kazne

I još malo kazne

Image

(1)

Velimir Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

LEAVE YOUR COMMENT