‘I Am An S+M Writer’ (2000) | Žuti titl

‘I Am An S+M Writer’ (2000)

Inspiracija

Inspiracija

Vrhunska, meditativna pinkuidna komedija, sto i jedan posto japansko.


Dobri stari Ren Osugi je pisac popularne ero guro nonsense proze, ali jednog dana ostaje bez inspiracije pa uz pomoć prijatelja eksperimentira bondageom na unajmljenoj djevojci. Time razbjesni suprugu koja ga optuži da je perverznjak, odbije spavati s njim u istoj sobi i počne ga varati upravo s tim prijateljem, tražeći od njega da je uvede u čari sadomazohizma. Pisac doznaje za vezu pa od frenda traži da mu u detalje prenese sve pikanterije iz spavaće sobe, kako bi ih ubacio u svoj novi roman…

Zvuči kao klasični zaplet pinku eige, ali ovo je daleko od toga – mješavina drame i farse, s predivnim, sanjivim prizorima prirode, savršenim kadrovima, odličnom glumom i uvijek na granici crnjaka i urnebesne komedije; sporo i tiho, mračno i razuzdano veselo.

‘I Am An S+M Writer’ je adaptacija literarnog klasika Oniroku Dana, kralja japanske SM literature (koja u Japanu i danas pripada jednoj od najtiražnijih pa i nagrađivanijih niša u književnosti; pogledajte samo uspjeh Hitomi Kanehare, koja je sa ‘Snakes And Earrings’ osvojila prestižnu nagradu Akutagawa i oborila rekorde prodaje), a pridodamo li svemu pobrojanom i song The Blue Hearts na špici, nakon fenomenalnog kraja, te činjenicu da je film režirao genijalni Ryuichi Hiroku (‘Vibrator’, ‘Tokyo Trash Baby’…) i dobili smo – esencijalno gledanje! U najmanju ruku.

Cigareta i kimono

Cigareta i kimono
Noćni život

Noćni život

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: