‘Into The Sun’ (2004.) | Žuti titl

‘Into The Sun’ (2004.)

ImageSteven Seagal se vraća! I to kako! Kao jedina osoba koja može zaustaviti zle mlade jakuze, sklone nepoštivanju koda časti i besmislenom ubijanju svega što im stane na put.

Seagal, sada debel i ogrnut u nimalo praktični ogromni crni kožuh, i dalje je prilično brz te vješto vitla katanom, iako su akcijske scene nešto oskudnije, no završni show s brutalnim rezanjem snimljen u stilu starih samurajskih filmova prilično je simpatičan.

Seagalov povratak Japanu (neke scene snimane su u tokijskoj četvrti u kojoj je macan živio učeći borilačke vještine i jezik; poznavanje jezika demonstrira polovinu filma, iako ispada užasno smiješan kad uzvikuje ‘bakayero’ bez imalo snage pravih japanskih jakuza…) podrazumijeva i uloge za Kitamuri dragog glumca Takao Osawu (‘Aragami’, ‘Sky High’) te Chiaki Kuriyamu (!), a kakav bi to bio film za Amere da nisu ubačeni i svi mogući klišeji, poput gejši, brojnih obreda, štapića, pljuvanja po sushiju, riblje tržnice…

Najbolje od svega je što i ovaj DVD možete naći i u Hrvatskoj, ali nećemo reći pod kojim prijevodom i u čijem izdanju, jer smo ga nabavili sami, bez da nas je itko kontaktirao za promociju pa nam ne pada na pamet da ikome radimo reklamu iz čistog mira… Al’ da ga trebate pogledati – trebate!

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: