‘Invasion Of The Bee Girls’ (1973) | Žuti titl

‘Invasion Of The Bee Girls’ (1973)

Jedna od brojnih žrtava

Jedna od brojnih žrtava

Žene-pčele ubijaju muškarce seksom. Slijedi istraga…

Ispucala slika, fenomenalan soundtrack, super fontovi na špici, brkati policajci… toliko je ‘malih’ razloga za voljeti eksploatacijske filmove sedamdesetih, a još kad im pribrojimo onaj glavni – sulude ideje, seks i nasilje – našoj grindhouse/drive-in sreći nikad kraja. A danas nas uveseljava film čiji naslov podsjeća na lude niskobudžetne SF horore pedesetih i šezdesetih, iako je ova vizija priče o ženama pčelama ipak nešto drugačije od ovakvih stvari.

Radnja je ingeniozna – policija počinje sumnjati u slučajnost novog fenomena, nizanja muških leševa koji umiru od previše seksa i prevelikog uzbuđenja koje im sjebe srce dok se… ukratko, čudni eksperimenti i tajanstvene sile pretvorile su žene u ‘pčele’ koje seksom ubijaju ljude. How cool is that?, braćo i sestre!

‘Invasion Of The Bee Girls’ odlična je 70′s eksplo-zabava, koja itekako komentira duh vremena, doba feminizma i seksualne revolucije, uz silovanja, tučnjavu i ‘žene pčele’ s golemim sunčanim naočalama na njušci. I golim sisama. I sve to u režiji Denisa Sandersa, redatelja dokumentaraca i dobitnika čak dva Oscara za režiju!

Pronađi uljeza

Pronađi uljeza
Bizarni (s)eksperimenti

Bizarni (s)eksperimenti

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*